Ekonomiforum - Förbättra din privatekonomi

Du är inte inloggad.  • Index
  • » Aktier/Fonder
  • » HEJ jag skulle vilja veta vilka aktie från USA som kan vara något

#1 2015-01-11 01:37:46

per1983sweden
Ny medlem

HEJ jag skulle vilja veta vilka aktie från USA som kan vara något

Hej jag köper en hel del aktier nu så skulle jag vilja veta vilka aktier från USA som kan vara intressanta att köpa jag köper dom allra flesta aktier hos Avanza Bank och kollar jag där på några aktier från USA så kan jag bara se hur bolagets aktie har gått men det är ju inte allt jag kan inte se något P-E tal eller P-S tal dessutom så vet jag inte hur man hittar årsrapport och delårsrapport för USA registrerade aktier sedan så är det ju även bra om någon här ute vet vad man kan gå in på för sida på internet för att kunna se hur mycket bolagen betalar i utdelning dom aktierna som jag undrar om det kan vara något att investera i är DIANA CONTAINERships inc  JP morgan  APPLE inc  51job inc 8x8 inc Autoliv inc 3m USA Truck inc
Google inc Walt Disney Kemet corp Dupont Fabros Technology inc Tata Motors Ltd  International Game Technology  Wesco Aircraft Holdings inc  Bank of New York  Bankwell Financial Group inc  C1 Financial inc  Ally Financial inc  MasterCard inc  American International Group  Hudson City Bancorp inc   Pampa Energia  Kraft Foods Group inc  Diana Shipping inc
Sodastream International  och så undrar jag även om några Norska aktier som kan vara något att investera i dom som jag undrar över som är Norska aktier är Repant  Norwegian Air
Petroleum Geo- Services  Telenor  Stolt Nilsen  Solvang  XXL   Blom  Bw Lpg Q-Free   Sas  Sparebanken Möre   Sparebanken Vest   och Tgs-Nopec Geophysical Compaany och sedan så undrar jag om 2 olika frakt bolag som är registrerat på den Danska börsen och det är DFDS och DSV vilket av dom båda företagen är bäst att investera i ??

Offline

 

#2 2015-01-16 14:01:48

Adam
Administrator

Re: HEJ jag skulle vilja veta vilka aktie från USA som kan vara något

Hej Per,

Svårt att rekommendera några aktier utan att veta din tidshorisont och din volatilitetskänslighet. Själv tittar jag mycket på balansräkningar och hur aktien är värderad utifrån eget kapital och hur skuldsatt bolaget är.

Årsredovisningar och kvartalsrapporter kan du hitta om du söker på företagsnamnet + investor relations normalt sett. Utdelningshistorik kan du också finna på företagets investor relations sida.

Hoppas det hjälpte lite.

/Adam

Offline

 

#3 2015-01-16 21:26:27

per1983sweden
Ny medlem

Re: HEJ jag skulle vilja veta vilka aktie från USA som kan vara något

Hej jag kollade lite grann på ekonomin på frakt jätten DFDS och dom har en rejäl skatt kista
och det har gått rätt så bra för bolaget dom ger en hög utdelning dessutom så ger dom en aktie rabatt på 10 % på det totala beloppet om man som aktie ägare utnyttjar deras tjänster obs man måste ha mist 10 aktie i bolaget för att få någon aktie rabatt och det är med andra ord minst 6150 kronor som man måste satsa för att få den rabatten + bankens cortage  och nu när diesel priset har rasat så sparar ju frakt jätten enorma summer på bränsle då kan dom höja utdelningen ännu mera till sina aktieägare eller har jag fel inställning ?????

Offline

 

#4 2015-01-17 15:25:37

Adam
Administrator

Re: HEJ jag skulle vilja veta vilka aktie från USA som kan vara något

Hej Per,

DFDS är för dyrt för mig. Varför? Jo, avkastningen på eget kapital är för låg för att motivera en premium på eget kapital som aktiemarknaden vill ha nu. Eget kapital per aktie när jag tittar på Q3 2014 rapporten 474 DKK och avkastningen på eget kapital de senaste åren har högst legat runt 10% vilket skulle kunna motivera ett pris runt eget kapital. Just nu är priset långt över det dock. Dessutom fortsätter bolaget återköpa aktier för priser långt över eget kapital vilket jag menar inte är särskilt mycket förnuft i.

/Adam

Offline

 
  • Forum
  •  » Aktier/Fonder
  •  » HEJ jag skulle vilja veta vilka aktie från USA som kan vara något

Sidfot

Powered by PunBB

Cookies

Sitemap

Privacy Policy