Ekonomiforum - Förbättra din privatekonomi

Du är inte inloggad.#1 2017-11-25 10:12:03

Jon Hart
Medlem

IT-ekonom sökes till Värmdö kommun

Till Controllerenheten söker vi en IT-ekonom med inriktning på beslutsstöd, budget och prognos.

Värmdö kommuns digitala vision är att vi ska förenkla vardagen i alla skeden av livet genom att tänka digitalt först. Med hjälp av digitalisering ska vi möta medborgarnas behov bättre, annorlunda och med hög kvalitet. I flera av våra områden har vi kommit långt i den digitala användningen och vi ser vikten av fortsatt strategiskt utveckling.

Nu söker vi dig som vill utveckla, inspirera och genomföra aktiviteter som gör att vi når Värmdö kommuns digitala mål inom det ekonomiska området. I gengäld erbjuder vi dig flexibel arbetstid, frihet att växa och frihet att vara med och utveckla framtidens ekonomifunktion i Värmdö.

I rollen som IT-ekonom är du ett aktivt stöd för organisationen när det gäller utveckling av och utbildning i våra beslutsstödsystem och budget- och prognossystem. Vi använder idag Qlikview och Qlik Sense som beslutsstödsystem och Konstrukt som budget- och prognossystem. Som IT-ekonom i gruppen kommer du att vara spindeln i nätet både i kontakter med leverantörer, controllers och ekonomer samt chefer i verksamheten.

Arbetsuppgifter som ingår i rollen är att vara systemförvaltare för både beslutsstödsystemen och budget- och prognossystemet, vara delaktig i att prioritera och genomföra utvecklingsinsatser i systemen och hålla i alla kontakter med leverantörer och genomföra inköp (kravställning) av de tjänster som behövs. Du kommer att ansvara för att tillsammans med övriga controllerenheten, ekonomer och chefer i verksamheten, utveckla våra ekonomiska processer, men även andra verksamhetsprocesser, och se till att beslutsstödet, budgetering och prognostisering utformas för att stödja dessa. Här ingår bland annat support och utveckling av mallar, administration av licenser och behörigheter, användarsupport ut mot verksamheten samt kvalitetssäkring av data och framtagande av principer, riktlinjer och instruktioner. I rollen ingår även utbildning i beslutsstödsystemen och budget- och prognossystemet samt deltagande/projektledare i sektors-övergripande utvecklingsprojekt centralt inom enheten.

Vi söker dig som har en god förståelse för ekonomi, med någon form av ekonomiutbildning i grunden, en god förståelse för målstyrning och grundläggande kunskaper i SQL och hur datamodeller fungerar. Det är meriterande med god förmåga att kommunicera/utbilda, vana av pm3 eller annan förvaltningsmodell, vana av förvaltning av BI, ekonomisystem, beslutsstödsystem, budget- och prognossystem eller motsvarande samt erfarenhet av agila utvecklingsmetoder.

Controllerenheten är placerad inom Sektorn för ekonomi och uppföljning vid Värmdö kommun. Inom enheten skapar vi förutsättningar för en gemensam plattform för utveckling av rutiner och stöd till verksamheten i kvalificerade controllerfrågor. Du kommer att ingå i en grupp av controllers under ledning av sektorchefen och controllerchefen där vi tillsammans med kommunens chefer och ekonomer skapar förutsättningar för att uppfylla kommunens målsättningar.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt.

Ansök här: https://express.candarine.com/campaign/url/forward/8399e0ccc2ed

Offline

 

Sidfot

Powered by PunBB

Cookies

Sitemap

Privacy Policy