Ekonomiforum - Förbättra din privatekonomi

Du är inte inloggad.#1 2018-01-09 15:32:49

Jon Hart
Medlem

Produktanalytiker sökes till Blocket

Produktanalytiker till Blocket Jobb&StepStone, Sveriges mest växande jobbsajt
Blocket Jobb växer så det knakar och vi är i behov att stärka upp vår produktorganisation med en produkt- och dataanalytiker. Är du en person som alltid vill veta lite mer, gräver lite extra i siffror och tycker trender, digitala beteenden, samband och korrelationer är superintressant? Då hoppas jag att du vill hjälpa oss att ta Blocket Jobb till nya nivåer när det gäller dataanalys och datadrivenhet!

Du kommer ingå i vårt produktutvecklingsteam som består av produktchef, produktägare, UX/produktdesign och utvecklare. Vi jobbar helt tvärfunktionellt och du kommer också jobba nära våra underbara säljare och support i många frågor.

Om rollen
Som produktanalytiker kommer du att vara ansvarig för att vi vet vad som händer i våra jobbsajter, hur de presterar och hitta områden för förbättring. De analyser/områden som du identifierar kommer att ligga till grund för kortsiktig och långsiktig produktutveckling. Med andra ord kommer du att påverka mycket!

Du blir den första dedikerade dataanalytikern på Blocket Jobb någonsin och du kommer därför få vara med att utforma rollen och de processer som behövs för att vi ska bli än mer datadrivna.

Dina ansvarsområden/uppgifter:
• Analysera stora datamängder så att vi kan ta bättre beslut
• Presentera analyser så att vi blir smartare
• Förstå våra användare och segmentera dem så att vi kan ge dem en bättre upplevelse
• Följa upp det som vi lanserar så att vi hela tiden blir bättre
• Konverteringsanalys och optimering av våra viktigaste konverteringstunnlar
• Bygga dashboards och rapportera våra viktigaste KPI:er
• Bidra till Blocket Jobbs produktstrategi och vision med ett dataperspektiv
• Hjälpa till så att teamet mår bra, gör rätt saker och har kul

Vi ser gärna att du har: jobbat några år i en liknande roll och har en stor förståelse för siffror och samtidigt en känsla för affärer. Du har en relevant utbildning inom ekonomi, teknik, data eller matematik och är väl insatt i dataanalys och/eller statistisk analys (eller har motsvarande arbetslivserfarenhet). Du har den teknisk kunskapen som krävs för att göra avancerade analyser men är också användarorienterad och kan relatera till användarens behov och beteenden. Du har ett datadrivet mindset och kan se och föreslå vilka actions vi ska ta baserat på ett visst utfall från dina analyser.

Lite mer i detalj önskar vi att du:
• jobbat med Tableau, eller liknande datavisualiseringsverktyg
• har erfarenhet av och färdighet inom SQL
• gillar att kommunicera siffror på enkelt sätt så att alla förstår
• har erfarenhet av webbanalys
• kan själv skapa problemställningar som är relevanta för organisationen.
• någon erfarenhet av programmering i Python och/eller R

Vi kan lova att du kommer ha det roligt på jobbet, emellanåt ett högt tempo, men det är ett litet pris för att skapa den största och mest användarvänliga jobbsajten i Sverige. Vi vill uppfylla jobbdrömmar, oavsett om någon letar efter nytt jobb eller nya medarbetare.

Blocket har även ett centralt analys- och datateam och du kommer att ha möjlighet att ta hjälp från dem, bolla idéer och använda gemensamma verktyg och infrastrukturer. Dessutom finns det ett analysforum både inom Blocket och inom Schibsted där det finns möjlighet för kunskapsutbyte, inspiration och support.

Kort summerat: Vill du jobba med produktanalys i ett riktigt ambitiöst och härligt team, med en produkt som växer som tusan så borde du söka! Hör av dig om det är några frågor till mig, adam.carlson@blocket.se

Ansök här: https://express.candarine.com/campaign/url/forward/e27b10819dea

Offline

 

Sidfot

Powered by PunBB

Cookies

Sitemap

Privacy Policy