Ekonomiforum - Förbättra din privatekonomi

Du är inte inloggad.

Ekonomiforum.se är nu till salu - kontakta forumet@ekonomiforum.se med ett bud vid intresse. /Adam  • Index
  • » Off topic
  • » Managementkonsult inom social hållbarhet sökes till Serus AB

#1 2018-08-16 12:13:01

Jon Hart
Medlem

Managementkonsult inom social hållbarhet sökes till Serus AB

Om oss som företag
Serus AB (www.serus.se) är ett konsultföretag med sex anställda och kontor i centrala Linköping. Vi hjälper organisationer, oavsett sektor, att bli mer hållbara – socialt och ekonomisk, men även miljömässigt. Vi gör det genom att jobba med utvärderingar, utredningar, kartläggningar, organisering och styrverktyg som ger mottagaren ett bra beslutsunderlag med hållbarhet i fokus. Våra kunder finns över hela Sverige, och till viss del också i övriga
Europa. Nu söker vi en person som vill vara med och forma framtiden tillsammans med oss.

Vad vi söker
Vi söker en managementkonsult som brinner för att bidra till att organisationer inom den privata, offentliga och sociala ekonomin blir mer hållbara – framför allt socialt och ekonomiskt. Fokus i arbetet kommer ligga på olika typer av mätning av social hållbarhet i form av dels eget genomförande, dels stöd till och utbildning av andra organisationer. Mer konkret kommer du primärt jobba med att:

- ge stöd till organisationer i deras utveckling av sitt mätsystem så att det i större utsträckning fokuserar och fångar framför allt socialt, men även ekonomiskt, värdeskapande.

- hålla föredrag och utbildningar med fokus på hur ett hållbart värdeskapande – socialt, miljömässigt och ekonomiskt – kan mätas och förstås.

- genomföra löpande utvärderingar av större och mindre projekt med primärt socialt fokus, där vår utvärderingsmodell fokuserar på projektets mål, processer och effekter - socialt och ekonomiskt.

- genomföra kartläggningar och utredningar som syftar till att ge rekommendationer för ökad social hållbarhet.

Rollen som managementkonsult inom social hållbarhet har sin utgångspunkt i det internationellt vedertagna konceptet Social return on investment (SROI, se www.sroi.se). Den så kallade värdeskapandekedjan utgör ryggraden i SROI och är således ett verktyg som du kommer bli välbekant med och jobba operativt utifrån. Värdeskapandekedjan beskriver hur en organisation omvandlar/vill omvandla resurser till effekter och värdeskapande – socialt, miljömässigt och ekonomiskt. En kort introduktion till värdeskapandekedjan hittar du här: r/https://www.youtube.com/watch?v=W3e0DL6EzDI (från 05.00 till och med 18.00 i klippet).

För att vara managementkonsult inom social hållbarhet hos oss behöver du ha:

- erfarenhet av operativt arbete med styrning i en eller flera organisationer, framför allt från planerings-, mät-, uppföljnings- och utvärderingsprocesser, samt utformning av nyckeltal och relaterade mätmetoder. Det är meriterande om du arbetet med styrning utifrån ett socialt hållbarhetsperspektiv.

- erfarenhet av att planera och genomföra workshops och utbildningsinsatser med goda resultat.

- en god analytisk förmåga.

- en god social kompetens och förmåga att interagera med andra människor.

- en vilja att bidra till en positiv samhällsutveckling.

- god förmåga att uttrycka dig i tal och text, primärt på svenska men gärna också engelska.

- högskole- eller universitetsexamen (eller motsvarande).

- B-körkort.

Då vi är ett mindre konsultbolag innebär en anställning hos oss mycket eget ansvar i uppdrag, samtidigt som teamarbetet är en viktig del i vårt arbetssätt. Våra kunder finns på olika ställen i Sverige, varför arbetet innebär en del resor. Du kommer att jobba med många olika typer av uppdrag, vilket gör att du får möjligheter att utvecklas i en stimulerande yrkesroll där social hållbarhet hela tiden är i fokus.

Ansök här: https://express.candarine.com/campaign/url/forward/0208c9e3c9a1

Offline

 
  • Forum
  •  » Off topic
  •  » Managementkonsult inom social hållbarhet sökes till Serus AB

Sidfot

Powered by PunBB

Cookies

Sitemap

Privacy Policy

Din första hemsida gratis