Ekonomiforum - Förbättra din privatekonomi

Du är inte inloggad.

Ekonomiforum.se är nu till salu - kontakta forumet@ekonomiforum.se med ett bud vid intresse. /Adam  • Index
  • » Off topic
  • » Utred samhällseffekter av energieffektivisering

#1 2018-12-17 14:51:15

Jon Hart
Medlem

Utred samhällseffekter av energieffektivisering

Viktiga förändringar i energisystemet och samhället gör att vi behöver använda våra resurser mer effektivt. Energieffektivisering är centralt i omställningen av energisystemet och tillsammans med förnybart ökar energieffektivisering tillväxt och skapar andra mervärden i samhället.

Till avdelningen för energieffektivisering söker vi nu en nationalekonom eller person med likvärdig kompetens som vill bidra till utvecklingen av en resurseffektiv energianvändning i samhället.

Dina arbetsuppgifter

Du välkomnas till en stimulerande arbetsmiljö, till engagerade kollegor och i helt nyrenoverade lokaler. Du kommer ha en tjänst där du får möjlighet till att utvecklas i en kreativ och öppen miljö.

Du kommer att utvärdera avdelningens olika projekt från ett samhällsperspektiv. Du analyserar och beskriver vilka effekterna blir av olika insatser och styrmedel. Du är duktig på att kommunicera och förklara olika insatsers betydelse och samhällsekonomiska effekter.

Du kommer även analysera effekter av och utarbeta underlag för nya EU-direktiv, styrmedel och regelverk inom energieffektiviseringsområdet generellt och mer specifikt inom byggrelaterade frågor. Exempelvis kommer du under 2019 arbeta med att ta fram en renoveringsstrategi för Sverige som ska rapporteras till EU-kommissionen enligt direktivet om byggnaders energiprestanda. Denna strategi kommer ha betydelse för att åstadkomma ett energieffektivt byggnadsbestånd och bidrar till att nå Sveriges energi- och klimatmål.

Du arbetar som utredare på energieffektiviseringsavdelningen men kommer också genomföra arbete i myndighetens grupp för samhällsekonomiska analyser.

Din profil

Vi söker dig med akademisk examen, gärna i nationalekonomi eller annan samhällsvetenskaplig utbildning med inriktning mot energi, miljö och/eller hållbarhet. Har du erfarenhet från systemanalys, kvantitativ analys, effektutvärdering samt erfarenhet av att tolka resultat är detta meriterande. Meriterande är också erfarenhet från arbete med energi- och miljöfrågor, gärna med inriktning mot energieffektivisering samt av att leda utredningar där flera aktörer och kompetenser är involverade. Erfarenhet från offentlig organisation/myndighet och erfarenhet av att arbeta i projekt samt arbete med EU-direktiv är ett plus.

Vi ser gärna att du har kunskap om europeisk och svensk energipolitik samt de faktorer, tekniska och beteendemässiga, som påverkar energianvändningen i samhället. Vidare är det en fördel om du har förståelse för och kunskap om det regelverk som styr individers och företagsbeslut i bygg- och fastighetsbranschen.

Som person, tar du stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter och gillar att få saker gjorda. Du har också lätt för att samarbeta och uppskattar att arbeta i team. Du stimuleras av ett arbete med krav på egna initiativ och konkreta resultat. Vi lägger stor vikt vid din förmåga att kommunicera samhällsekonomiska effekter på ett tydligt och konkret sätt.

Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Varaktighet/Arbetstid

Tillsvidareanställning, heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansök här: https://express.candarine.com/campaign/url/forward/82b490f6705d

Offline

 
  • Forum
  •  » Off topic
  •  » Utred samhällseffekter av energieffektivisering

Sidfot

Powered by PunBB

Cookies

Sitemap

Privacy Policy

Din första hemsida gratis